Hollohazi Porcelain international webshop

Hollóházi Manufaktúra Ltd. Tel:+36 30/183 6077, 3300 Eger, Jokai Mor st. 5, Hungary, Contracted partner of Hollohazi Porcelángyár Kft.

Product Categories

HOLLOHAZI PORCELAIN PRODUCTS:

Hollohazi Dinnerware sets

Hollohazi Dinnerware sets for 12 people

Hollohazi Plate sets

Hollohazi Dinnerware set component

Hollohazi Mocha/coffe sets

Hollohazi Tea sets

Hollohazi Sandwich sets

Hollohazi Dessert sets

Hollohazi Cappucino sets

Hollohazi Tete sets

Hollohazi Microwave safe porcelains

Hollohazi Minerva collection

Hollohazi Endre Szasz collection

Hollohazi Magnolia( hospitality purposes)

Hollohazi Goulash sets

Hollohazi Soup cups

Hollohazi Delicacy sets

Hollohazi Compote sets

Hollohazi Salad sets

Hollohazi Serving porcelains

Hollohazi Pannónia sets

Hollohazi Palinka sets

Hollohazi Bonboniere

Hollohazi Miklos Farago collection

Hollohazi Vases

Hollohazi planters

Hollohazi beer mugs

Hollohazi Candlestick

Hollohazi Wall clock

Hollohazi clock stand

Hollohazi Mugs

Hollohazi Wall plates

Hollohazi Jurcsak collection

Hollohazi Noemi Veszabo collection

Hollohazi Figures

Hollohazi lamp

Hollohazi Ash trays

Hollohazi Traditional ornaments

Hollohazi Christmas decor

Hollóhazi jewelry

OTHER BRANDS:

ZEMA jewelry

Zsolnay

Herendi

Other exclusive porcelain

Share

Facebook sales:

Borgun - Online bankkártyás fizetés

A Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. alkotói

 

A Hollóházi Porcelángyár termékfejlesztési munkájában a "porcelánkorszak" kezdeteitől fontos szerepet játszanak az iparművészek, akik a termékek használati funkcióját, a sorozatgyártás műszaki-technológiai követelményeit és az esztétikai igényességet összehangolva, igazi alkotó tevékenységet végeznek.

Formatervezők és dekortervezők

Bakó Hetey Rozália
A Hollóházi Porcelángyár nagy tapasztalatú iparművésze, aki erdélyi gyökerekből származik. Formailag és technikailag egyaránt lélegzetelállítóan érdekes figuráival kezdte porcelánpályafutását. Az egyik legsikeresebb alkotása a Magnólia termékcsalád.

Duray Lilla
Az Iparművészeti Főiskolán folytatott tanulmányait követően sikeres művészi pályafutásának jelentős részét Hollóházán, a porcelánanyaggal és -gyártással testközelben töltötte. Alkotásaiban a visszafogott modernség, a funkció és a szépség összhangja jelenik meg. BNV nagydíjas alkotásai, a Laura mokkakészlet és a Princess mokkakészlet.

Bükki Béla
madar1946-ban született Kalocsán. 1970, az Iparművészeti Főiskola befejezése óta Hollóházán él és alkot, jelenleg a gyár művészeti vezetője. Gazdag tapasztalatai és ragyogó szakmai érzéke révén észrevehetetlen kompromisszumokban oldódnak fel a művészi elképzelései és a nagyüzemi termelés konfliktusai. Legsikeresebb alkotásai Apolló, Klasszikus díszművek, Pannónia termékcslád Centenáriumi kollekció. Az Apolló és a Centenáriumi kollekció BNV nagydíjas és Magyar Termék nagydíjas termék.

Faragó Annamária
Évek óta "együtt dolgozik Hollóházával". Alapképzettségét az Iparművészeti Főiskolán szerezte, a Siklósi Művésztelep gyakori résztvevőjeként, az ottani alkotólégkör is gazdagítja tehetségét. BNV nagydíjas alkotása Duray Lillával közösen, a Laura mokkakészlet.

Faragó Miklós
Faragó Miklós 1947 márciusában született Mátészalkán. Meghódítva a világot művészetének szépségével, visszatért szülőföldjére. Itt találkozott először ezzel az ősi költőien elegáns anyaggal, a porcelánnal. És megtörtént a csoda, megszületett a "Négy évszak", (BNV Nagydíjas termék) melyet még további reprezentatív alkotások követtek, együtt alkotva a Faragó kollekciót. New York és Montreál után Kaliforniában telepedett le, ahol Santa Monicán rendezett be műtermet 1971-től. Ez idő alatt Észak amerikán kívül Európa legjelentősebb városaiban, valamint Izraelben, Ausztráliában és Japánban állították ki a képeit.

Gulyás Katalin
Gulyás Katalin 1945-ben született Budapesten. 1962-ben elvégezte a herendi porcelánfestő és formatervező szakiskolát. Tagja volt a Magyar Népköztársaság Művészeti Alapjának, majd 1985-től a Magyar Képző és Iparművészek Szövetségének. 1989-1991-ig a Magyar Iparművészeti Főiskola Mesterképző Intézetében mesteroktató. Ösztöndíjat kapott a Brüsszeli kiállításhoz, Majd minisztériumi ösztöndíjat a Római Magyar Akadémiára. 1995-ben munkáját Ferenczy Noémi díjjal ismerték el. Rendkívül sokoldalú művész. Neves textiltervező, aki 1987-ben találkozott a Hollóházi Porcelánnal. Ekkor indult az első Hollóházi Alkotótábor, ahol Gulyás Kati pályázott és részvételt nyert. Programja a legmerészebb volt, textilmintát transzponált porcelánra. Kezdetben dekorokat tervezett. Saját textilmintáit vitte át speciális matricákkal a mások által tervezett porcelánokra. Később saját formákat kezdett tervezni és ezeket dekorálta. Ezek az új edények valamennyien az alapvető geometrikus térformákra épülnek. 1995 óta áll szerződéses viszonyban a Hollóházi Porcelán Rt.-vel. Egyszerű, finom vonalvezetésű, különlegesen dekorált porcelán edény és díszművei üde színfoltot jelentenek a Hollóházi Porcelán választékában. 2000-ben a művésznő munkáját Ferenczy Noémi díjjal ismerték el. Az általa tervezett Aurum mokkakészlet a Nívódíj Pályázaton okleveles lett.

Szász Endre
Erdélyben született festőművész, aki többéves amerikai sikerek után a hetvenes-nyolcvanas években hosszú időn keresztül élt és alkotott Hollóházán, a porcelánformákban és -dekorokban különlegesen egyedi stílust létrehozva. Szász Endre kollekció. A 2002-ben kifejlesztett "Arcok" kollekció elnyerte a BNV Nagydíjat és a Magyar Termék Nagydíjat is. Szász Endre így nyilatkozott a művészetről: "Értelmetlen dolognak tartom, hogy a művész hozzá nem férhető, meg nem érthető alkotásokra törekedjen a modernség, újszerűség ürügye alatt. A műalkotások lényege az állandóság. A természet olyan alaptörvényei a témái minden képnek, amik már akkor is voltak, amikor az ember még nem volt, és lesznek akkor is, amikor már rég nem lesz ember..."

Torma Istvánné
A nyolcvanas évekig a Hollóházi Porcelángyár iparművészeként, a Pannónia edény- és diszműcsalád megalkotásával a XVIII. századi barokk porcelánművészet gyökereihez visszanyúlva hozott létre korszerű, s azóta is rendkívül népszerű termékcsaládot. Pannónia kollekció, Barokk díszművek.

Volák Judit
Kiskőrösön született. 1987-ben szerzett diplomát az Iparművészeti Főiskolán. Hosszú időn keresztül a Hollóházi Porcelángyár tervezőjeként dolgozott, jelenleg is rendszeres kapcsolatban áll a gyárral, illetve a magyar porcelánnal. Finom megoldások és igényesség jellemzik munkáit. A BNV nagydíja és Magyar Termék nagydíjas Apolló kollekciót, Bükki Bélával közösen tervezték.

Dekortervezőink

Faragó Miklós: Laura mokkakészlet
Gulyás Katalin Apolló
Jakabné Seregély Mária: Klasszikus díszművek
Jurcsák László: Laura mokkakészlet
Ozoráné Pelényi Mária: Pannónia kollekció, Apolló, Laura mokkakészlet, Klasszikus díszművek
Sikorszki Zoltán: Apolló, Pannónia, Centenáriumi kollekció
Torma Istvánné: Pannónia kollekció
Torma Mária: Klasszikus díszművek
Vida Judit: Apolló

Back