Hollohazi Porcelain international webshop

Hollóházi Manufaktúra Ltd. Tel:+36 30/183 6077, 3300 Eger, Jokai Mor st. 5, Hungary, Contracted partner of Hollohazi Porcelángyár Kft.

Product Categories

HOLLOHAZI PORCELAIN PRODUCTS:

Hollohazi Dinnerware sets

Hollohazi Dinnerware sets for 12 people

Hollohazi Plate sets

Hollohazi Dinnerware set component

Hollohazi Mocha/coffe sets

Hollohazi Tea sets

Hollohazi Sandwich sets

Hollohazi Dessert sets

Hollohazi Cappucino sets

Hollohazi Tete sets

Hollohazi Microwave safe porcelains

Hollohazi Minerva collection

Hollohazi Endre Szasz collection

Hollohazi Magnolia( hospitality purposes)

Hollohazi Goulash sets

Hollohazi Soup cups

Hollohazi Delicacy sets

Hollohazi Compote sets

Hollohazi Salad sets

Hollohazi Serving porcelains

Hollohazi Pannónia sets

Hollohazi Palinka sets

Hollohazi Bonboniere

Hollohazi Miklos Farago collection

Hollohazi Vases

Hollohazi planters

Hollohazi beer mugs

Hollohazi Candlestick

Hollohazi Wall clock

Hollohazi clock stand

Hollohazi Mugs

Hollohazi Wall plates

Hollohazi Jurcsak collection

Hollohazi Noemi Veszabo collection

Hollohazi Figures

Hollohazi lamp

Hollohazi Ash trays

Hollohazi Traditional ornaments

Hollohazi Christmas decor

Hollóhazi jewelry

OTHER BRANDS:

ZEMA jewelry

Zsolnay

Herendi

Other exclusive porcelain

Share

Facebook sales:

Borgun - Online bankkártyás fizetés

Porcelángyártás Hollóházán

 

Porcelángyártás

A porcelángyártás vázlatos technológiai folyamata

A porcelánmassza összetétele 50% kaolin, 25% földpát, 25% kvarc. A három alapanyagot vízzel elegyítik és úgynevezett dobmalomban 63 mikron szemcseméret alá őrlik. A képződött híg vizes oldatot, dobiszapot, medencébe ürítik. Ezt a dobiszapot keretes szűrőprésen kipréselik. A szűrőpréselés hatására, úgynevezett préslepények képződnek. A préslepények 22,5-23% nedvességűek. A kapott préslepényeket a homogén nedvességeloszlás biztosítása érdekében pihentető kamrákban tárolják kb. 3-4 hétig.

A formázás kétféle módon történik: Egyrészt a masszalepényeket vákuumprésen bocsátják át, amely levegőmentesíti és homogenizálja a masszát. A vákuumprés szájnyílásainak cseréjével a gyártáshoz szükséges alakú és keresztmetszetű masszatömbök készülnek. Ezekből forgástesteket (tányérokat, csészéket) állítanak elő. A formázógép a terméket gipsz munkaforma és rollerfej egyirányú, de eltérő sebességű forgatása által alakítja ki.

Másrészt, a masszalepényekből víz és adalékok hozzáadásával folyamatos keverés mellett, öntőiszap készül, mely igen magas, 65% szárazanyag tartalmú tejföl sűrűségű anyag. Öntőiszapból készülnek a levestálak, kannák, vázák, figurák, ékszerek stb.

Az öntés során az öntőiszapot gipsz munkaformákba töltik. Mintegy 15 perc szívásidő alatt kialakul egy 4-5 mm-es falvastagság, az ezzel arányos vízmennyiséget a gipszforma pórusai fogadják be. A falvastagság elérése után, a munkaformában lévő iszapot kiöntik a formából, így az visszajut a központi rendszerbe. A nyers terméket ezután 30 percig a formában szikkadni hagyják, ezután deformáció elkerülése nélkül kivehető a bőrkemény termék. Ha a termék több öntött darabból kerül összeállításra, pl. figurák, akkor azokat saját anyagú iszappal ragasztják össze.

Szárítás és tisztítás után lépnek a termékek a folyamat következő fázisába. A minőségellenőrzésen átesett termékeket kamrás kemencékbe rakják.

Mind a gépi formázással mind az öntveformázással készült termékeket első, ún. zsengélő égetéssel, 950-1000 °C-on hőkezelik és teszik alkalmassá mázazásra. A zsengélő égetés alatt a termékek elvesztik szerkezeti víztartalmukat, ezáltal porózussá válnak. Ezután a zsengélt terméket portalanítják, majd mázazzák. A termékek a máziszapba merítéskor 3-4 másodperc alatt vizet szívnak magukba és ezzel egyidejűleg a termékfelületen vékony mázréteg alakul ki.

A máz lényegében az árunak egy üvegszerű szilikáttal való bevonata, amely a mázas égetés (1360-1380 °C-on) során nyeri el, azt a tömör, csillogó felületet amit már mindannyian ismerünk. A minősített fehér porcelánokat ezután dekorálják. A díszítés anyagai a porcelán festékek, amelyek "alacsony" olvadáspontú színezett üvegek. A dekorálás matricázással vagy kézi festéssel és aranyozással történik, majd ezt követően 825°C-on dekorégetésre kerülnek a termékek. A minősített termékek csomagolását követően a raktáron keresztül érnek a márkaboltok polcaira.

Back