Hollohazi Porcelain international webshop

Hollóházi Manufaktúra Ltd. Tel:+36 30/183 6077, 3300 Eger, Jokai Mor st. 5, Hungary, Contracted partner of Hollohazi Porcelángyár Kft.

Product Categories

HOLLOHAZI PORCELAIN PRODUCTS:

Hollohazi Dinnerware sets

Hollohazi Dinnerware sets for 12 people

Hollohazi Plate sets

Hollohazi Dinnerware set component

Hollohazi Mocha/coffe sets

Hollohazi Tea sets

Hollohazi Sandwich sets

Hollohazi Dessert sets

Hollohazi Cappucino sets

Hollohazi Tete sets

Hollohazi Microwave safe porcelains

Hollohazi Minerva collection

Hollohazi Endre Szasz collection

Hollohazi Magnolia( hospitality purposes)

Hollohazi Goulash sets

Hollohazi Soup cups

Hollohazi Delicacy sets

Hollohazi Compote sets

Hollohazi Salad sets

Hollohazi Serving porcelains

Hollohazi Pannónia sets

Hollohazi Palinka sets

Hollohazi Bonboniere

Hollohazi Miklos Farago collection

Hollohazi Vases

Hollohazi planters

Hollohazi beer mugs

Hollohazi Candlestick

Hollohazi Wall clock

Hollohazi clock stand

Hollohazi Mugs

Hollohazi Wall plates

Hollohazi Jurcsak collection

Hollohazi Noemi Veszabo collection

Hollohazi Figures

Hollohazi lamp

Hollohazi Ash trays

Hollohazi Traditional ornaments

Hollohazi Christmas decor

Hollóhazi jewelry

OTHER BRANDS:

ZEMA jewelry

Zsolnay

Herendi

Other exclusive porcelain

Share

Facebook sales:

Borgun - Online bankkártyás fizetés

Ismét trendi a hollóházi porcelán

2017.04.19.

Amikor anyáink féltve őrzött Hollóházi porcelánkészlete a családi asztalra került, mindannyian éreztük, hogy ez nem hétköznapi esemény – még akkor is, ha csak egy szokásos vasárnapi ebédről volt szó. Napjainkban ismét trendivé kezd válni, hogy szép és díszes készletekkel terítsünk asztalt még akár a hétköznapokon is, mert ezzel is szebbé, kulturáltabbá és kellemesebbé varázsolhatjuk az életünket.

Sokan félnek a mívesebb porcelántól, mert túl nagy értéknek látják ahhoz, hogy egy hétköznapi, átlagos ebédhez terítsenek meg vele, ahhoz pedig aránytalanul drága befektetésnek tűnik, hogy évente csak egy-két alkalommal, sátoros ünnepekkor vegyék elő a vendégek és a rokonság elkápráztatására. 

Pedig a jó minőségű porcelán legalább annyira jól használható és praktikus, mint egy olcsó, tömeggyártásban készült étkészlet, sőt talán még tartósabb is. Például a , amik között a díszesebb kivitelűek is kifejezetten barátságos áron kaphatók, híresek arról, hogy nehezen törnek: még egy finomabb kidolgozású, kézzel festett Hollóházi kávéscsésze is leejthető a parkettára úgy, hogy semmi baja nem esik. Persze nem azért készülnek ezek a szép darabok, hogy törésteszteket végezzünk rajtuk, de megnyugtató érzés, hogy nem kell túlzott óvatossággal bánni velük, és bátran kivehetők a vitrinből egy reggeli kávézáshoz vagy egy délutáni tereferéhez is. Apró mozzanat ez, amely mégis különlegessé, és emelkedett hangulatúvá varázsolja az alkalmat, és ráadásul akár naponta megismételhető, ugyanis ezek a porcelánok rendkívül jól bírják a gyakori igénybevételt: egyszerű, háztartási tisztítószereket használva például 1500-2000 mosogatógépes mosás sem tesz bennük semmilyen kárt.

A éppen ezért tökéletes társ a „különleges hétköznapokban” és a jeles összejövetelek, ünnepek alkalmával is. Ma már nem luxus, hanem igényesség kérdése, hogy tartunk-e otthonunkban egy-egy elegánsabb porcelán szettet, és ahogy örömteli módon egyre emelkedik hazánkban a gasztrokultúra, úgy mutatkozik mind nagyobb igény arra is, hogy ne csak az ételek, de azok a tányérok, tálak és csészék is kifinomult ízlésről tanúskodjanak, amikből a fogásokat kínáljuk. De nem csak a vendégek miatt érdemes ilyen szépséget birtokolni: önmagunk és a család kényeztetésére is tökéletesek ezek a művészi alkotások. 

A  manufaktúra, amely 240 éve készíti a szebbnél szebb készleteket, hosszú idő után 2017-ben teljesen új mintával és formavilággal lépett a közönség elé. A fiatal iparművésznő, Sűtő Erika által tervezett készleteken a most divatos, finom vonalvezetésű geometrikus ábrák és a 17. századi japán textilminták „átírásából született” letisztult stílusú díszítések éppúgy megjelennek, mint a porcelángyár közkedvelt „Erika” mintájának modern, újragondolt variációja. A nagy múltú Hollóházi manufaktúra reményei szerint ezek a készletek ismét elnyerik majd az igényes ízlésű vásárlók tetszését, és olyan kedvelt „családtaggá” válnak a fiatalabb korosztály otthonaiban is, mint amilyen nagy becsben tartott tárgyak voltak anyáink vitrinjeiben.Forrás: http://www.nlcafe.hu/eletmod/20170418/ismet-trendi-a-hollohazi-porcelan/ 

Back