Hollohazi Porcelain international webshop

Hollóházi Manufaktúra Ltd. Tel:+36 30/183 6077, 3300 Eger, Jokai Mor st. 5, Hungary, Contracted partner of Hollohazi Porcelángyár Kft.

Product Categories

HOLLOHAZI PORCELAIN PRODUCTS:

Hollohazi Dinnerware sets

Hollohazi Dinnerware sets for 12 people

Hollohazi Plate sets

Hollohazi Dinnerware set component

Hollohazi Mocha/coffe sets

Hollohazi Tea sets

Hollohazi Sandwich sets

Hollohazi Dessert sets

Hollohazi Cappucino sets

Hollohazi Tete sets

Hollohazi Microwave safe porcelains

Hollohazi Minerva collection

Hollohazi Endre Szasz collection

Hollohazi Magnolia( hospitality purposes)

Hollohazi Goulash sets

Hollohazi Soup cups

Hollohazi Delicacy sets

Hollohazi Compote sets

Hollohazi Salad sets

Hollohazi Serving porcelains

Hollohazi Pannónia sets

Hollohazi Palinka sets

Hollohazi Bonboniere

Hollohazi Miklos Farago collection

Hollohazi Vases

Hollohazi planters

Hollohazi beer mugs

Hollohazi Candlestick

Hollohazi Wall clock

Hollohazi clock stand

Hollohazi Mugs

Hollohazi Wall plates

Hollohazi Jurcsak collection

Hollohazi Noemi Veszabo collection

Hollohazi Figures

Hollohazi lamp

Hollohazi Ash trays

Hollohazi Traditional ornaments

Hollohazi Christmas decor

Hollóhazi jewelry

OTHER BRANDS:

ZEMA jewelry

Zsolnay

Herendi

Other exclusive porcelain

Share

Facebook sales:

Borgun - Online bankkártyás fizetés

Jubileum: 240 éves a Hollóházi Porcelángyár

2017.09.26.

Kétnapos ünnepséget tartottak Hollóházán a „kerámia az élő hagyomány" jegyében. A nagy múltú porcelángyár dolgozói a település polgáraival együtt emlékeztek arra, hogy Hollóházán 240 évvel ezelőtt indult el az ipari termelés. Az esemény jelentőségét az is adja, hogy Magyarországon ez az egyetlen olyan ipari vállalat, ami közel két és fél évszázadon keresztül, megszakítás nélkül, ma is működik!

Időkapszulát is elhelyeztek a jeles évfordulón - © Fotó: ÉMA porcelángyár és a település élete örökre összefonódott." Hegedűsné Lovas Adrienn

A tervekről

Az első napon átadták a gyár múzeuma melletti parkot és játszóteret, amit a gyár ajándékozott a településnek, ezzel is elősegítvén az idelátogató turisták kényelmét. A parkban Pál József igazgató, Hegedűsné Lovas Adrienn polgármester és dr. Hörcsik Richárd, Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője felavatta az ország első porcelán szökőkútját, és egy időkapszulát helyeztek el a jeles évforduló kapcsán a jövő nemzedékek számára.

Pál József igazgató a gyár megújulásáról és a jövőt illető terveikről szólt. Nem véletlenül választották a gyár számára a kerámia az élő hagyomány logót. Szeretnének a 240 éves hagyományra építve megfelelni a 21. század egyre keményedő piaci kihívásainak. Ennek első jelei már láthatóak a gyár életében, például megnyílt az online márkaboltjuk, ami lehetővé teszi a kényelmes, gyors vásárlást.

– A porcelángyár és a település élete örökre összefonódott 240 évvel ezelőtt. Legyünk büszkék múltunkra, elődeinkre, és álljunk bátran a további közös jövő elé – mondta Hegedűsné Lovas Adrienn, Hollóháza polgármestere.

A megújulás szimbóluma

Az ünnepi beszédet dr. Hör­csik Richárd tartotta. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy nemzeti fejlődésünknek és megújulásának egyik fontos szimbóluma ez a gyár, ami Magyarország legfontosabb értékei közé tartozik. Nem véletlenül fogadta el kezdeményezését az első szabadon választott parlament elnöke, 1990-ben, hogy hollóházi porcelánt használjanak az ünnepi alkalmakra a Tisztelt Házban.

„De az évforduló arra is kiváló alkalom, hogy világossá tegyük: nemcsak az a kincs, ami a gyárkapun kívül a boltokba kerül, hanem az a különleges, generációkon keresztül átadott tudás is, amivel a vázák, a tányérok és csészék létrejönnek. Mind­azok, akik bírják ezt a tudást és a szükséges készséget, hatalmas szolgálatot tesznek az egész országnak, nemzetnek is, nélkülük nem ünnepelhetnénk itt" – tette hozzá a képviselő.

Másnap a Családi Nap rendezvényein tovább folytatódott a jubileumi ünnepség színes kavalkádja.


Forrás: http://www.boon.hu/jubileum-240-eves-a-hollohazi-porcelangyar/3626738

Back